Zwolle

Assendorperstraat 129

Eengezinswoning

VRAAGPRIJS


€ 795.000 k.k.

AANVAARDING


in overleg

BOUWJAAR


1884

Interesse?


Bel Maxx Zakelijk op
088-6299099
  • Altijd de beste bemiddeling
  • Objecten op de beste locaties
  • Transparante kosten

Assendorperstraat 129

8012DJ Zwolle

TE KOOP VILLA LANDWIJK

Uniek object in de zeer populaire woonwijk Assendorp, een kroonjuweel met een prachtige geschiedenis.

Dit huis werd in 1884 gebouwd door stichting Sint Vincentius, een Rooms Katholieke liefdadigheidsvereniging. Landwijk diende als weeshuis om verwaarloosde kinderen op te vangen. Maar al twee jaar na de bouw werd dit pand overgenomen door een tuinder, die er zijn eigen gekweekte bloemen aan huis verkocht. De straat waarop Landwijk uitkeek is afgebroken en daardoor is het Azaliapark ontstaan.

Een echte buitenkans in de wijk Assendorp, op een ruime kavel van 635 meter2. Nadat het huis decennia matig werd onderhouden heeft de huidige eigenaar in 2007 het geheel in stijl verbouwd en aangepast naar de wensen van deze tijd. Verbouwd met respect voor het monumentale karakter. Van dak tot vloerplaat, van zinkwerk tot kozijn alles is in overeenstemming met de bouw in 1884. Het schilderwerk is uitgevoerd op basis van een historisch verricht onderzoek. Het huis is natuurlijk wel voorzien van de moderne gemakken, zoals luxe keuken, isolerende beglazing (monumentaal Ruysdaelglas) en airconditioning.

Indeling pand
Op dit moment bestaat het pand uit 2 appartementen maar zonder al teveel aanpassingen is het een prachtig en compleet woonhuis. Om het allemaal wat makkelijker te visualiseren zijn er roomstylers van de verschillende ruimtes bijgevoegd. De tuin is nu grotendeels in gebruik als parkeerplaats en biedt ruimte voor zeker 15 parkeerplaatsen. Het geheel wordt geleverd zonder huurders of gebruikers, dus het is geen enkel probleem om de tuin in oude glorie te herstellen. De ruim 100 jaar oude monumentale beschermde wilde walnotenboom is een pronkstuk voor de tuin. In de tuin staat een schuur/berging, voorheen stond op deze plek een garage. De voortuin is de laatste 10 jaar onderhouden door Harry Pierik de tuinontwerper van Zwolle.

Uitbouwmogelijkheden zijn er ook, daarvoor verwijzen we graag naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Er is ruimte in overvloed.

Details

Vraagprijs€ 795.000 k.k.
Aanvaardingin overleg
Bouwjaar1884
LiggingAan de Assendorperstraat
BereikbaarheidGoed
ParkerenOp eigen terrein
Energielabelaanwezig

Locatie

Via Google Maps
Via Google Streetview

Over Zwolle

TEXTCITY


Call Mail