Kampen

Meeuwenweg 15

Kantoorruimte

VRAAGPRIJS


€ 895.000 k.k.

AANVAARDING


in overleg

Interesse?


Bel Maxx Zakelijk op
088-6299099
  • Altijd de beste bemiddeling
  • Objecten op de beste locaties
  • Transparante kosten

Meeuwenweg 15

8261VZ Kampen

Kantoorpand TE KOOP in centrum van Kampen!
Deze centrumlocatie biedt de bekoringen van een gezellig historisch binnenstedelijk kernwinkelgebied met veel horeca en vertier maar ook voldoende parkeergelegenheid op enkele tientallen meters afstand. De Meeuwenweg is ontstaan als verbindingsstraat tussen de Burgwal en het stadspark. Werken en wonen werden op deze locatie samengevoegd, waarbij in dezelfde ontwikkeling een Albert Heijn werd gerealiseerd en andere multifunctionele gebouwen met (veelal) commerciële doeleinden.

Midden jaren tachtig is dit kantoorpand gebouwd ten behoeve van een plaatselijk accountantskantoor. Het gebouw is degelijk gebouwd en technisch geschikt om in te richten ten behoeve van meerdere gebruikers. Het inrichtings- en afwerkingsniveau is solide, maar is wel aan een opfrisbeurt toe. Het gebouw beschikt over een label C en kan anno 2024 als kantoorruimte in gebruik worden genomen.

Bereikbaarheid
De Meeuwenweg ligt centraal in het centrum van Kampen. De IJssel met het NS station ligt op korte afstand maar ook de A50 is op enkele autominuten met ontsluiting naar Zwolle, Emmeloord en Dronten gelegen. Voorzieningen als busverkeer is ook goed bereikbaar.

Parkeren
Het centrum van Kampen kent betaald parkeren en als inwoner is het mogelijk een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Er is in ieder geval voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving aanwezig. Het gebouw beschikt niet over parkeerplaatsen op eigen terrein.

Installaties
topkoeling (wtw-unit),
noodverlichting
dubbel glas
systeemplafond

Bestemming
Op het gebouw is het bestemmingsplan “Binnenstad” van toepassing. Het vigerende gebruik is overeenkomst dit bestemmingsplan. Nadere informatie omtrent dit bestemmingsplan is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl., zie tevens als bijlage een afschrift met als kop “artikel 15 Kantoor”.

Alternatief gebruik, realisatie van woonruimte
Voor Kampen geldt dat er veel vraag is naar betaalbare woonruimte. Deze vraag naar woonruimte beperkt zich niet enkel tot de huurmarkt, ook de koopmarkt is gespannen. Om deze reden heeft de verkoper in 2021 een onderzoek laten uitvoeren naar de realisatie van appartementen in dit gebouw. Alvorens nadere invulling te geven aan deze herontwikkeling heeft de verkoper in eerste aanleg onderzocht of de notaris zich langjarig heeft willen verbinden met de Meeuwenweg 17.
De notaris heeft ingestemd met deze verbintenis en heeft kantoormeters aan de Meeuwenweg 15 daarvoor ingeleverd. De plannen zijn positief door de gemeente ontvangen. Op basis van een principe-aanvraag heeft de gemeente op 29 november 2021 inhoudelijk ingestemd waarbij de volgende overwegingen te gelden hebben: het bestemmingsplan en de voorgenomen wijziging, de realisatie van appartementen met een minimaal oppervlakte van 60 meter2, ruimtelijk, parkeren en milieu. Een afschrift van deze principe-uitspraak kan op verzoek verstrekt worden.

Vervolgens heeft de verkoper architect Zeinstra en Van Dijk uit Kampen gevraagd verschillende schetsen te maken, waarbij tot dusver een ontwerp met een zevental appartementen de voorkeur geniet. Deze schetsen zijn op te vragen bij ons kantoor.


Foto’s

Details

Vraagprijs € 895.000 k.k.
Aanvaarding in overleg

Locatie

Via Google Maps

Over Kampen

TEXTCITY


Call Mail